VAIHTUVIA NÄYTTELYITÄ

Ravintolasalimme seinillä komeilee kuukausittain vaihtuvia taidenäyttely, joka tuo ravintolaamme muuntautumiskykyistä tunnelmaa, näyttelynavajaisia sekä tietenkin toinen toistaan upeampia teoksia!

Oletko kiinnostunut näyttelyn järjestämisestä Veistämöllä? Kysy lisää: varaukset@veistamobar.com 


TERTTU SCHRODERUS-GUSTAFSSON: MIELENMAISEMIA-MAISEMAKUVIA 1.6–31.7.2023


ANNA TAHKOLA: STRANGE WEATHER 5.–31.5.2023

"strange weather" on toukokuun aamu, jossa valo syöpyy ja auringossa sataa lunta. Hälinään syntyy hetkeksi aukko ja voimalla kohti tunkeva tulevaisuus viivyttelee näkökentän ulkopuolelle. Anna Tahkolan maalausten maailma hoippuu hetken huimauksessa tilojen välisen tyhjyyden reunalla. Horisontti kallistuu ja asioiden välinen yhteys rakoilee hetken näyiksi.

Anna Tahkola (1983) on kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti piirustuksen, maalauksen, installaation, esitystaiteen ja kirjoittamisen parissa. Hänen työskentelyssään keskeistä on ruumiillisuus ja affektiivinen ajattelu. Tahkola tutkii teoksissa asioiden ilmenemisen yhtäaikaisuutta, sekoittumista ja elämän fluidisuutta materiaalin tasolla ja filosofisesti.


TUNNETAITEILIJA SANNA: UNIEN TAKAA 31.3.-1.5.

Tunnetaiteilija Sannan innostus maalaamiseen syttyi liekkiinsä kaksi vuotta sitten. "Olen aina rakastanut  piirtämistä ja maalaamista, mutta kaksi vuotta sitten sain kuulla sairastavani syöpää ja heti samana viikonloppuna aloin maalata." Taiteilija on käynyt läpi kaksi vuotta kestäneen taistelun niin henkisten kuin fyysistenkin kipujen kanssa. "Maalaaminen antoi voimaa sekä väylän käsitellä tunteitani ja ajatuksiani." Tällä hetkellä sairastelu on jo voiton puolella, mutta se käynnisti palon maalaamiseen ja esillä oleva näyttely onkin jo taiteilijan kolmas. Taiteilija on myös aloittanut opiskelut ratkaisukeskeiseksi taideterapeutiksi ja toivoo näin voivansa auttaa myös muita ihmisiä hyötymään taiteen voimaannuttavista vaikutuksista.

Unien takaa – näyttelyn taulut ovat akryyli/sekatekniikka töitä. Näyttelyyn on valikoitunut töitä vuosilta 2021 - 2023. "Olen aina ollut kova unien näkijä ja unet vaikuttavat minuun vahvasti. Minulla on hyvä mielikuvitus ja saatan kadota omiin maailmoihini ja haaveisiini helposti. Näyttely avaa katsojalle sisäistä maailmaani, ajatuksia ja tunteita, joita minusta kumpuaa. Maalatessa unohdan ajan ja paikan ja annan intuition viedä. Unet ja alitajunta ovat mielenkiintoisia ja ne usein viestittävät meille jotakin. Koitan valjastaa näitä viestejä tauluihini. Toisinaan liitän mukaan myös runoja tai ajatuksia töiden takaa."

Näyttelyn taulut kertovat jokainen omaa tarinaansa, mutta tärkein on juuri se tarina, jonka katsoja siinä näkee. "Meillä on jokaisella oma tarinamme, jonka pohjalta maailmaa tulkitsemme ja on upeaa kuulla ja nähdä, kuinka erilaisia asioita tauluni eri ihmisissä saavat pintaan."

Taiteilija asuu nykyisin itse luonnon keskellä ja luontoympäristö inspiroi. "Saan valtavasti voimaa luonnosta ja eläimistä siellä. Elementeistä vesi ja tuli ovat minulle tärkeitä ja rauhoittavia. Talvisin pulahdan avantoon ja käperryn takkatulen ääreen, kesällä matkustan meren keskelle kesämökille ja rakastan myös kesäsateita. Asuin ennen keskellä Turkua, mutta kaupungissa asuminen uuvutti minua ja kaipasin lähemmäs luontoa."

Tunnetaiteilija Sanna tekee tauluja myös tilaustyönä, intuitiivisella otteella. "Minulta voi tilata taulun, jolloin keskustellaan esimerkiksi värimaailmasta, elämäntilanteesta ym. sen jälkeen alan maalaamaan juuri tilaajan näköistä työtä. Tauluni ovat usein voimakkaita ja tuovat tätä voimaantumisen tunnetta myös uusille omistajilleen." Olet lämpimästi tervetullut näyttelyyn ja tekemään omia tulkintojasi. Kotisivuilta voit lukea taiteilijan tarinan: www.tunnetaiteilijasanna.fi

Facebook Tunnetaiteilija Sanna

Instagram tunnetaiteilijasanna


HEIKKILÄ, SALOVAARA, VALLITTU: VIVA MAGENTA 1.3.-29.3.

Näyttelyn nimeksi tuli "Viva Magenta - Vivo Lepus", koska Viva Magenta on Pantonen ensi vuoden virallinen väri ja tammikuun lopussa 2023 vaihtuu kiinalaisen horoskoopin mukaisesti jäniksen vuosi. kaikissa teoksissa tulee toistumaan modernilla, abstraktilla, mutta esittävällä otteella jänisteema ja jokaisessa teoksessa nähdään sävyä "Viva Magenta", joka on sävynä kuin haalistunut punaviini - joten sopii hyvin viinibaarin miljööseen. 


"Eeva heikkilä (s.1981, Turku) on turkulainen taiteilija, graafinen suunnittelija ja innovaattori (Bachelor of Arts, 2008, Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, 2022) sekä autodidakti muusikko (klassinen, pop-jazz).Inspiraatio taiteeseen tulee pitkälti yhteiskunnallisista ilmiöistä, ihmisten eri tarinoista, luonnosta ja arjen pienistä, mutta suurista ohikulkevista hetkistä, elämän kolhuista ja niistä selviämisestä.Tunnusomaista alati kehittyvälle taiteelleni on runsas värien käyttö sekä viimeistelty struktuuri. Viimeaikoina taiteessa olen mennyt kohti ekologisempaa suuntaa ja olenkin siirtynyt käyttämään lähestulkoon poikkeuksetta vesiliukoisia öljyvärejä ja oman työni ohjauksessa on suunta vielä ekologisempaan linjaan.Haluan tuottaa taidetta, joka puhuttelee, saa miettimään asioita ja josta voi löytää toivoa, uskoa, luottamusta sekä inspiraatiota omaan elämääsi ja itseesi."


MAURI AATOS RAJAMÄKI: PRO ARTE 1.2.-28.2.

Taiteilija Mauri Aatos Rajamäki (1971)

Rauhalinna, Kaarina.

Tyhjä canvas ja uusi alku on aina kutkuttava hetki.

Teokseni työstän yleensä todella kovalla intensiteetillä. Välillä huomaan maalaavani neljääkin taulua yhtä aikaa, tyydyttääkseni vallitsevan tunnetilan. Luovuuden vimma saa minusta yleensä niskalenkin ja otteesta vapaudun vasta kun erityisen päättäväinen mieleni, jota itse prosessin aikana on vaikea hallita, hyväksyy teoksen lopullisen muodon.

Lopputuloksen jätän monesti tarkoituksella aavistuksen raa`aksi alleviivatakseni näin itse prosessia paremmin.

Onnistumisen tunne lopussa on erityisen palkitseva, euforinen ja mieltä keventävä. Ehkä tämä vapautumisen tunne ajaa minut aina uudelleen ja uudelleen seuraavan tyhjän canvasin äärelle.MENNEET NÄYTTELYT

INKERI RANTALA: DIVINE SHIT 11.-29.1.2023

Inkeri Rantala @inkeri_artist on 34-vuotias turkulainen taidemaalari ja taiteilija. Rantalan abstraktien teosten tematiikka käsittelee paljon minuutta, sisimpää, tunteita ja minuuden suhdetta ympäröivään todellisuuteen.

DIVINE SHIT on kokoelma teoksia, joissa tunteet ovat raa'an rehellisiä, ja samaan aikaan universumia kohtaan ollaan uhmakkaita, mutta sen kieputukseen nöyrtyvästi antautuvia. Rantala kuvaakin, että elämä on ennen kaikkea ja eniten leikkiä.

DIVINE SHIT nähtävillä Veistämöllä 11.-29.1.2023 välisen ajan.

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 13.1.2023 klo 18-20. Avajaisissa levyjä soittaa Niko Pettersen @teersom.

SAMULI RANTANEN - IPNOS 3.12.2022-8.1.2023

Ipnoksen leipätehtaan historia alkoi yli sata vuotta sitten elokuussa 1904, jolloin työmies Juho Mäkelä ilmoitti Turun kaupungin maistraatille ryhtyvänsä harjoittamaan leipomoliikettä. Kahdeksan vuotta myöhemmin 1912 syntyi uusi leipomo, jolle hän antoi nimen Leipätehdas Ipnos - Brödfabrik. Myös Veistämön rakennuksen suunnitelleen Adrian Thomanderin suunnitelman mukaan tontin keskiosassa sijainnutta rakennusta laajennettiin 1912, jolloin sen yhteyteen rakennettiin tehtaan tunnusomainen 25 metriä korkea savupiippu.

Tehdaskompleksi, joka pääsääntöisesti oli muodostunut piharakennuksista, tuhoutui lähes täydellisesti 16.12.2003 alkaneessa tulipalossa. Samalla tuhoutuivat Ipnoksen tehdasta koskeneet suojelutavoitteet. Ironista kyllä, oli virkamieskunnan tarkoitus seuraavana aamuna kokouksessa päättää kiinteistön suojelemisesta.Samuli Rantasen kolmannessa yksityisnäyttelyssä palataan 20 vuoden taakse historiassa, jolloin Ipnoksen hylätty tehdas toimi nuorten kaupunkitilana ja kasvualustana katutaiteilijoille. Tuon ajan graffitit ja nykyisen abstraktin tyylisuunnan traditiot kohtaavat konkreettisesti näyttelyn teoksissa. Teokset ovat maalauksia, joissa pääosassa on maalaaminen. Niissä kuvataan vahvaa liikettä, kankaan estetiikkaa ja maalaustaiteen visuaalista perintöä.

Kantavana teemana toimii monet muistokerrokset, tästä nuorena miehenä koetun ympäristön parista.


PYRY KIVI & JONI TUORI - 
MXED 3.11.-30.11.2022

Pyry Kivi on itseoppinut valokuvaaja Taivassalon peltomaisemista jonka ensikosketus kuvaamisen tapahtui 14 vuotiaan harratuksena, mutta nopeasti kasvoi unelmaksi ja ajanmyötä myös ammatiksi.

MXED -näyttelyssä Pyryn osuus on "SONS - POJAT" niminen ja on tehty yhteistyössä Joel Jyrännin ja Ville Salosen kanssa vuonna 2014. Näyttelyä on täytetty uusilla töillä ja uusintaprinteillä vuonna 2022.

-

Joni Tuori tekee kierrätysmateriaaleista taidetta, jossa hän purkaa omaa sielunmaisemaansa välillä jopa agressiiviseen tapaan taiteeseensa. Tervetuloa sukeltamaan Jonin murheiden ja ihmissuhdekiekuroiden tuhriman mielen syvään päätyyn, mutta ei hätää, ei voi olla hymyä ilman kyyneleitä!

KATARIINA MÄKELÄ; KULISSIN TAKANA & KATARINA NILSSON; NIITYLTÄ JA METSÄSTÄ 8.10.-30.10.2022

Kahden turkulaisen taiteilijan yhteisnäyttely. 

ANNA-LIISA METSÄLÄ "AME" - ELÄMÄN VIRRASSA 

3.9.-2.10.2022

Maalaukset ovat palasia elämän kuohuista ja harmoniasta. Elämä on tarkoitettu elettäväksi ja se miten voi sitä ohjailla on kuin taideteos. Maalauksissani voi nähdä myrskyn joka voi muuttua hiljaiseen unelmointiin tai yöhön missä leijonat karjuu tai helisevään musiikkiin ja tanssin pyörteisiin. Värit ovat meille jokaiselle omanlaiset ja niihinkin elämä on jälkensä jättänyt. Oranssi hehkuu ja antaa voimaa. Musta on monille synkkä väri, mutta minulle se on aina ollut rauhoittava ja suojeleva ei koskaan pelottava - mustan voi kuulla monella tavalla. -Ame

MIELIALATIETÄJÄ (TAITEILIJAELÄMÄ) - EEVA FORSSTRÖM & SAMI NENONEN 5.8.-31.8.2022

Kuvataiteilija Eeva Forsströmin sekä muusikko Sami Nenosen yhteisnäyttely, jossa yhdistyy kahden taiteilijan värimaailma, kemia sekä intohimo luovuuteen.

JARKKO SJÖMAN - FORGET THE VIOLENCE DARLING 8.7.-31.7.2022