VAIHTUVIA NÄYTTELYITÄ

Ravintolasalimme seinillä komeilee kuukausittain vaihtuvia taidenäyttely, joka tuo ravintolaamme muuntautumiskykyistä tunnelmaa, näyttelynavajaisia sekä tietenkin toinen toistaan upeampia teoksia!

Oletko kiinnostunut näyttelyn järjestämisestä Veistämöllä? Kysy lisää: varaukset@veistamobar.com 


ANNI VIRTA - ÄITIJUMALATAR 3.5.-30.5.2024

Olen Turussa toimiva taiteilija-rakennusmaalari. Kuluneen vuoden olen opiskellut ja teokset ovat osa matkaani täyspäiväiseksi taiteilijaksi. Jokainen teos on syntynyt rakkaudesta maalaamiseen. Maalauksien tähti on äiti/nais-jumalattaret. He ovat suojelijoita, hoitajia, pyhiä ja kuitenkin samalla myös seksuaalisia olentoja. Nämä jumalattaret elävät lihana ja verenä arkisissa todellisuuksissa, joihin kuuluu unettomia öitä ja loputtomia vaatimuksia. Kuitenkin heidän on oltava jumalattaria, jotka väsymättä suoriutuvat äitiydestä ja nousevat arkisen yläpuolelle.

Teoksiin peilautuu aineksia omasta äitiyden kokemuksestani ja olenkin ollut välillä jaksamisen äärirajoilla monien muiden äitien tapaan. Purkaessani ja yrittäessä ymmärtää myös omaa äitisuhdettani törmäsin äitijumalatar-käsitteeseen, joka samalla toi lohtua ja ymmärrystä itseäni kohtaan äitiyden vaatimusten ja taiteilija-minäni ristipaineessa.

Näyttelyssä äitijumalattarien rinnalle nousevat myös unenomaiset maisemat. Nämä teokset ovat öljyvärimaalauksia ja toteutettu rakennusalan ylijäämämateriaaleille. Ne ovat impulsiivisia ja alkukantaisen vimman luomuksia. Yhdistän materiaaleissa molemmat ammattini ja luon jotain mikä mielestäni kertoo minusta enemmän kuin sanat.

Tervetuloa avajaisiin (pe 3.5 klo 19-22) ja viihtymään <3

Teokset ovat myynnissä ja niistä voi tiedustella osoitteessa: maili: anni.e.virta@gmail.com tai instagram: @mangotar

Voit piipahtaa myös työtilallani: Vartiovuorenkatu 3, 20700 Turku

LOTTA BASTMAN - VÄREI! 4.4.-30.4.2024

Lotta Bastman on turkulainen kuvataiteilija ja markkinointiyrittäjä. Hän maalaa abstrakteja teoksia akryylimaaleilla ja sekatekniikalla. Teosten muotokieltä ja aiheita hän ammentaa luonnosta - varsinkin merestä, sillä purjehtijana se on hänelle ikuisesti kiehtova elementti. Värimaailma vaihtelee kirkkaista väreistä luonnonväreihin kausittain. 

10 vuotta sitten taiteen tekemisestä tuli Bastmanille vakavasti otettava harrastus markkinointityön oheen. Omia näyttelyjä Helsingissä on ollut tähän mennessä viisi. Ensimmäinen näyttely pk-seudun ulkopuolella on luontevasti taiteilijan synnyinkaupungissa Turussa. 

Oppia kuvataiteista Bastman on kerännyt mm. Helsingin Taiteilijaseuran ja työväenopiston lukuisilta kursseilta. Uniikin kerrosteisuutta ja metallisävyjäkin yhdistelevän tekniikkansa hän on kuitenkin kehittänyt itse. Bastmanin missio on tarjota ihmisille taiteen avulla tilanne, jossa voi hengähtää ja päästää mielikuvituksen valloilleen - abstrakti taide antaa tähän mahdollisuuden. 

Bastman järjestää myös Wine&Paint -iltoja sekä maalaustyöpajoja tilauksesta niin yritys- kuin vaikkapa polttariryhmille. Kaikki Värei!-näyttelyn teokset ovat myynnissä, tiedustelut suoraan taiteilijalta. Myös tilaustyöt ja osamaksumahdollisuus.

Näyttelyn avajaiset 6.4. klo 16-18

lotta.bastman@gmail.com

lottabastmanart


SAARA KAARESMAA - MIELENI VÄRIT 2.3-30.3.2024

Avajaiset la 2.3 klo 17-19


Olen turkulainen itseoppinut kuvataiteilija ja ominaista minulle on voimakas ja intensiivinen värien käyttö sekä kerroksellisuus maalauksissa. Mieleni Värit- näyttely on kokoelma maalauksiani vuosilta 2018- 2024.

Noin viisitoista vuotta sitten huomasin maalaamisen lisäävän hyvinvointiani ja kiinnostuin kuvataideterapiasta. Aloin maalata täysin intuitiivisesti ja annoin työn pikku hiljaa johdattaa itseäni eteenpäin. Vaikka toisinaan tunnetilat olivat synkkiä, kankaalle muodostuneet värit olivat kirkkaita ja maalaaminen ilman tarkkaa suunnitelmaa antoi uutta energiaa ja vapautti ikävistä tunteista. 

Tämä johti siihen, että opiskelin ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi ja se toi taas uutta näkökulmaa maalaamiseeni. Siinä korostui entisestään maalausprosessi, ei lopputulos. Terapiaopinnot pakottivat minut myös hyväksymään keskeneräisyyden töissä ja opettivat laittamaan pisteen maalaukselle. 

Maalaukseni ovat usein abstrakteja akryylimaalauksia ja toisinaan käytän myös kollaasitekniikkaa; lisään yksityiskohdaksi valmiin tekstin tai kuvan. Maalausprosessini on vapaimmillaan melko hidas ja maalaus voi kääntää monta kertaa suuntaa prosessin aikana. Uskon silti, että prosessin kiemuroilla on aina tarkoituksensa ja se tuo juuri kerroksellisuutta maalauksiini.

Maalaukseni ovat myynnissä, voit tiedustella niitä suoraan minulta:saara.kaaresmaa@hotmail.com tai instagramista @saara_kaaresmaa_art


Järjestän myös Unelmakarttaillan näyttelyni lomassa to 7.3, tervetuloa! (ilmoittauduthan ennakkoon minulle)

Toivon, että näyttelyni antaa sinulle uutta energiaa!


OLLI-PEKKA KANGAS - TUNTUU SINISELTÄ 1.2.-29.2.2024

Ollipekka Kangas:  Syntynyt vuonna 1965, olen taiteen maisteri, kuvataiteilija ja -opettaja.

Elämäni on omistettu kuvien maailmalle, jossa kuvat ovat sekä työni että innoitukseni lähde.


Maalausteni luominen on pitkä ja intensiivinen prosessi. Tutkin värien vivahteita, tekstuuria ja syvyyttä, mikä antaa teoksilleni ainutlaatuisen ulottuvuuden. Teosteni luominen vie aikaa, ja ne saavat asua työhuoneellani vuosia ennen kuin saavat lopullisen muotonsa. Intuitiivinen työskentelyni antaa tilaa maalausten kehittymiselle ja päämäärien muuttamiselle prosessin edetessä.


Digitaalinen ja kokeellinen valokuvaus ovat myös suuri kiinnostuksen kohteeni. Näissä ilmaisumuodoissa pääsen tutkimaan uusia ulottuvuuksia visuaalisessa ilmaisussa. Haluan luoda teoksia, jotka eivät näytä väkisin tehdyltä, vaan ovat luonteva osa taiteellista ilmaisua.

Maalaan ymmärtääkseni itseäni ja maisemaa. Ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksen kannalta on olennaista, pystyykö taide luomaan uutta näkemystä maailmasta ja hahmottamaan sitä ekologista järjestelmää, jonka keskellä me kaikki elämme ja josta olemme täysin riippuvaisia. Taiteeni on tapa tutkia ja ymmärtää tätä monimutkaista suhdetta.


INKERI RANTALA - HEALING ERA 666 5.1.-31.1.2024

Avajaiset pe 5.1. klo 18-21

Inkeri Rantala on turkulainen kuvataiteilija, joka maalaa sekatekniikalla feministisiä naiskuvia, "muijia", sekä yleisesti muijien maailmaa.

HEALING ERA 666 kuljettaa katsojan tyttöyden kiellettyjen tunteiden kautta leikkiin ja emansipaatioon tuttuun muijamaiseen tapaan häpeilemättömästi, itseironisesti ja mahtipontisesti.

Osissa teoksista nähdään taiteilijan itsensä muija-alter-ego: lempeä oikeudenmukaisuuden "guardian angel", joka suojelee minuuden "pientä minää" ja oikeutta rauhaan ja turvaan janoten kostoa (666).

Rantala leikkaa kuitenkin kostonmiekallaan mieluummin täytekakkua piknik-viltillä turvassa, väreissä, lämmössä (Healing era).


Kaikki näyttelyn teokset tulevat myyntiin ja niitä voi tiedustella suoraan taiteilijalta inkerirantala.art@gmail.com tai Instagramista @inkeri_artist.


Näyttelyn avajaisia vietetään Veistämöllä perjantaina 5.1.2024 klo 18-21.

Muijanäyttelyn avajaiset kruunaa luonnollisesti muijaenergia, ja avajaisissa esiintyy akustisesti elektropop-artisti KATI mukanaan laulaja-lauluntekijä Johanna Tähti.

Avajaisiin, näyttelyyn ja keikalle on vapaa pääsy.


KATI Unplugged


Turkulainen nouseva elektropop-artisti KATI esittää omia kappaleitaan näyttelyn avajaisissa herkkinä ja riisuttuina akustisina versioina.

Viime vuonna esikois-EP:sä Ehjä/Rikki julkaisseen sekä YleX Nosteessa -artistinakin noteerattu KATI kirjoittaa kappaleita, jotka menevät kuulijan ihon alle. 

Mukana keikalla monipuolinen muusikko ja laulaja-lauluntekijä Johanna Tähti.


NEA HURME - ALKUPERÄISLUONTONI 1.-31.12.2023

''Alkuperäisluontoni'' käsittelee elämän polkua luonnon kautta. Näyttelyn avulla halutaan palauttaa katsoja alkuperäisluontonsa äärelle. Pieninä lapsina olemme vielä hyvin koskemattomia, aitoja ja rehellisiä. Rehellisiä itsellemme sekä muille. Kuka sinä oikeasti olit, kun raaka maailmamme ja yhteiskuntamme vaatimukset eivät olleet vielä vaikuttaneet sinuun? Jos olemme kadoksissa, hyvin usein saatamme löytää itsemme alkuperäisluontomme kautta, lapsuudesta. Emme enää pakene sitä mitä koemme olevamme. Annamme itsellemme tilaa ja aikaa, jotta syvät väärinkäsitykset itsestämme voivat avautua ja aito alkuperäisluontomme saa taas kukoistaa. Se voi tuntua hyvinkin pelottavalta, jos koemme, että yhteiskuntamme on alkuperäisluontoamme vastaan. 

Nea Hurme on 28- vuotias turkulainen itseoppinut kuvataiteilija. Luonto sekä sen äänet ovat nousseet intuitiivisesti taiteilijan käsittelyyn viimeisen vuoden aikana, jonka kautta taiteilija on käsitellyt omaa elämän polkuansa. Taiteilija kuvailee omaa persoonaansa villinä, hieman höpsönä, voimakastahtoisena, optimistisena, leikkisänä, riskejä ottavana sekä myös hyvin herkkänä. Häntä kiinnostaa ihmisyyden kerroksellisuus ja rosoisuus. Kaikki epätäydellisen täydellinen. Hänen mielestään, elämä on silloin täyttä ja elämisen arvoista. Hänen taiteessaan onkin paljon väriä, kerroksellisuutta, rosoisuutta, voimaa, tekstuuria, herkkyyttä, roiskeita ja räiskeitä sekä ripaus mystisyyttä. Näyttelyn teokset ovat syntyneet hyvin intuitiivisesti ja sen jälkeen on vasta palattu siihen, mistä tämä kaikki juontaakaan juurensa..?


KAARINA NOORA - PAREIDOLIA 4.10.-30.11.2023

Pareidolia on kognitiivinen vinouma, jossa epämääräiset ja satunnaiset aistihavainnot muokkaantuvat yksilön mielessä selkeiksi ja merkityksellisiksi.

Tyypillisesti pareidolia-ilmiö koskee kasvojen näkemistä, mutta ei rajoitu siihen. Pareidolia koskee myös kuuloaistia." (Wikipedia)


Näkyvä maailmamme on ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia täynnä. Muodot, värit, valot ja varjot. Loputon määrä hahmoja sekä tarinoita. Lauluissa voimme kuulla värejä, väreissä voimme nähdä tarinoita.

 Maalaus ja kuvanveisto ovat minulle tapa tuoda tarinoita myös muiden nähtäviksi. Tyylini on tällä hetkellä leikkisä ja jätän katsojille paljon tulkittavaa. Maalaan mieluiten aamulla, heti herätessäni ja jatkan työtä illalla juuri ennen nukkumaan menoa. 

Tervetuloa näyttelyyn!


KATIA SALO - MEMENTO VIVERE 6.9.-1.10.2023

Katia Salo on suomalainen arkkitehti ja kuvataiteilija. Parikymmentä vuotta vierähtikin pääasiassa arkkitehtuurin parissa, mutta viime vuosien maailmantilallinen turbulenssi sai hänet kaipaamaan elämään jotakin muutakin kuin doomskrollausta ja maailmantila-ahdistusta: "Kaipasin iloa, värejä ja riemuntunnetta, joten palasin vanhan rakkauteni maalaamisen pariin. Tällä hetkellä inspiroidun hedelmistä ja asetelmista ja maalaan pääosin esittävää taidetta nykytaiteen ja poptaiteen rajamailla, mutta teen kokeiluja myös abstraktin taiteen parissa. Sisältö voi vaihtua, värit ja leikkisyys pysyvät."

Myös synkkinä aikoina, ja aivan erityisesti juuri synkkinä aikoina, on tärkeää muistaa mikä tuottaa itselle ja muille iloa, mistä saa elinvoimaa ja energiaa, ja sitten lisätä niitä ihania asioita elämäänsä. Syödä jälkiruoka ensin, ajatella kirkkaankeltaisia ajatuksia. 


FUNIKOLOORI - ART ABOUT TURKU 5.8.-31.8.2023

Funikoloori - näyttely Veistämö Wine Barissa 5.-31.8.2023 avautuu pian!


Hauska, humoristinen, teemallinen kokonaisuus, joka myös kritisoi turkulaisuutta, mutta nostaa sieltä esiin perin turkulaisia söpöjä ja ehkä matkailijalle ja ulkopuoliselle ihmetystäkin herättäviä elementtejä, jotka ovat kaikille turkulaisille juuri sitä turkulaisuutta ammentavaa...
Näyttelykokonaisuuteen tulee maalauksia, julistetaidetta, veistoksia, tekstiilitaidetta ja suomalaista muotoilua.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094007479915  


Avajaiset lauantaina 5.8. klo 18:00 - 20:00! Tervetuloa!

Turun taiteiden yönä torstaina 17.8. FUNIKOLOORI - ART ABOUT TURKU - taidenäyttelyn FUNISFÄÄRI - iltama, jolloin löydät näyttelyn ohessa Veistämöltä musiikkiesityksiä sekä muuta asiaan kuuluvaa ohjelmaa!

FUNISFÄÄRI - iltaman tuottaa elokuun taidenäyttelyn tekijät - Eeva Heikkilä yhteistyökumppaneineen.

Tervetuloa viettämään taiteiden yötä Veistämölle!


TERTTU SCHRODERUS-GUSTAFSSON: MIELENMAISEMIA-MAISEMAKUVIA 1.6–31.7.2023


ANNA TAHKOLA: STRANGE WEATHER 5.–31.5.2023

"strange weather" on toukokuun aamu, jossa valo syöpyy ja auringossa sataa lunta. Hälinään syntyy hetkeksi aukko ja voimalla kohti tunkeva tulevaisuus viivyttelee näkökentän ulkopuolelle. Anna Tahkolan maalausten maailma hoippuu hetken huimauksessa tilojen välisen tyhjyyden reunalla. Horisontti kallistuu ja asioiden välinen yhteys rakoilee hetken näyiksi.

Anna Tahkola (1983) on kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti piirustuksen, maalauksen, installaation, esitystaiteen ja kirjoittamisen parissa. Hänen työskentelyssään keskeistä on ruumiillisuus ja affektiivinen ajattelu. Tahkola tutkii teoksissa asioiden ilmenemisen yhtäaikaisuutta, sekoittumista ja elämän fluidisuutta materiaalin tasolla ja filosofisesti.


TUNNETAITEILIJA SANNA: UNIEN TAKAA 31.3.-1.5.

Tunnetaiteilija Sannan innostus maalaamiseen syttyi liekkiinsä kaksi vuotta sitten. "Olen aina rakastanut  piirtämistä ja maalaamista, mutta kaksi vuotta sitten sain kuulla sairastavani syöpää ja heti samana viikonloppuna aloin maalata." Taiteilija on käynyt läpi kaksi vuotta kestäneen taistelun niin henkisten kuin fyysistenkin kipujen kanssa. "Maalaaminen antoi voimaa sekä väylän käsitellä tunteitani ja ajatuksiani." Tällä hetkellä sairastelu on jo voiton puolella, mutta se käynnisti palon maalaamiseen ja esillä oleva näyttely onkin jo taiteilijan kolmas. Taiteilija on myös aloittanut opiskelut ratkaisukeskeiseksi taideterapeutiksi ja toivoo näin voivansa auttaa myös muita ihmisiä hyötymään taiteen voimaannuttavista vaikutuksista.

Unien takaa – näyttelyn taulut ovat akryyli/sekatekniikka töitä. Näyttelyyn on valikoitunut töitä vuosilta 2021 - 2023. "Olen aina ollut kova unien näkijä ja unet vaikuttavat minuun vahvasti. Minulla on hyvä mielikuvitus ja saatan kadota omiin maailmoihini ja haaveisiini helposti. Näyttely avaa katsojalle sisäistä maailmaani, ajatuksia ja tunteita, joita minusta kumpuaa. Maalatessa unohdan ajan ja paikan ja annan intuition viedä. Unet ja alitajunta ovat mielenkiintoisia ja ne usein viestittävät meille jotakin. Koitan valjastaa näitä viestejä tauluihini. Toisinaan liitän mukaan myös runoja tai ajatuksia töiden takaa."

Näyttelyn taulut kertovat jokainen omaa tarinaansa, mutta tärkein on juuri se tarina, jonka katsoja siinä näkee. "Meillä on jokaisella oma tarinamme, jonka pohjalta maailmaa tulkitsemme ja on upeaa kuulla ja nähdä, kuinka erilaisia asioita tauluni eri ihmisissä saavat pintaan."

Taiteilija asuu nykyisin itse luonnon keskellä ja luontoympäristö inspiroi. "Saan valtavasti voimaa luonnosta ja eläimistä siellä. Elementeistä vesi ja tuli ovat minulle tärkeitä ja rauhoittavia. Talvisin pulahdan avantoon ja käperryn takkatulen ääreen, kesällä matkustan meren keskelle kesämökille ja rakastan myös kesäsateita. Asuin ennen keskellä Turkua, mutta kaupungissa asuminen uuvutti minua ja kaipasin lähemmäs luontoa."

Tunnetaiteilija Sanna tekee tauluja myös tilaustyönä, intuitiivisella otteella. "Minulta voi tilata taulun, jolloin keskustellaan esimerkiksi värimaailmasta, elämäntilanteesta ym. sen jälkeen alan maalaamaan juuri tilaajan näköistä työtä. Tauluni ovat usein voimakkaita ja tuovat tätä voimaantumisen tunnetta myös uusille omistajilleen." Olet lämpimästi tervetullut näyttelyyn ja tekemään omia tulkintojasi. Kotisivuilta voit lukea taiteilijan tarinan: www.tunnetaiteilijasanna.fi

Facebook Tunnetaiteilija Sanna

Instagram tunnetaiteilijasanna


HEIKKILÄ, SALOVAARA, VALLITTU: VIVA MAGENTA 1.3.-29.3.

Näyttelyn nimeksi tuli "Viva Magenta - Vivo Lepus", koska Viva Magenta on Pantonen ensi vuoden virallinen väri ja tammikuun lopussa 2023 vaihtuu kiinalaisen horoskoopin mukaisesti jäniksen vuosi. kaikissa teoksissa tulee toistumaan modernilla, abstraktilla, mutta esittävällä otteella jänisteema ja jokaisessa teoksessa nähdään sävyä "Viva Magenta", joka on sävynä kuin haalistunut punaviini - joten sopii hyvin viinibaarin miljööseen. 


"Eeva heikkilä (s.1981, Turku) on turkulainen taiteilija, graafinen suunnittelija ja innovaattori (Bachelor of Arts, 2008, Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, 2022) sekä autodidakti muusikko (klassinen, pop-jazz).Inspiraatio taiteeseen tulee pitkälti yhteiskunnallisista ilmiöistä, ihmisten eri tarinoista, luonnosta ja arjen pienistä, mutta suurista ohikulkevista hetkistä, elämän kolhuista ja niistä selviämisestä.Tunnusomaista alati kehittyvälle taiteelleni on runsas värien käyttö sekä viimeistelty struktuuri. Viimeaikoina taiteessa olen mennyt kohti ekologisempaa suuntaa ja olenkin siirtynyt käyttämään lähestulkoon poikkeuksetta vesiliukoisia öljyvärejä ja oman työni ohjauksessa on suunta vielä ekologisempaan linjaan.Haluan tuottaa taidetta, joka puhuttelee, saa miettimään asioita ja josta voi löytää toivoa, uskoa, luottamusta sekä inspiraatiota omaan elämääsi ja itseesi."


MAURI AATOS RAJAMÄKI: PRO ARTE 1.2.-28.2.

Taiteilija Mauri Aatos Rajamäki (1971)

Rauhalinna, Kaarina.

Tyhjä canvas ja uusi alku on aina kutkuttava hetki.

Teokseni työstän yleensä todella kovalla intensiteetillä. Välillä huomaan maalaavani neljääkin taulua yhtä aikaa, tyydyttääkseni vallitsevan tunnetilan. Luovuuden vimma saa minusta yleensä niskalenkin ja otteesta vapaudun vasta kun erityisen päättäväinen mieleni, jota itse prosessin aikana on vaikea hallita, hyväksyy teoksen lopullisen muodon.

Lopputuloksen jätän monesti tarkoituksella aavistuksen raa`aksi alleviivatakseni näin itse prosessia paremmin.

Onnistumisen tunne lopussa on erityisen palkitseva, euforinen ja mieltä keventävä. Ehkä tämä vapautumisen tunne ajaa minut aina uudelleen ja uudelleen seuraavan tyhjän canvasin äärelle.MENNEET NÄYTTELYT

INKERI RANTALA: DIVINE SHIT 11.-29.1.2023

Inkeri Rantala @inkeri_artist on 34-vuotias turkulainen taidemaalari ja taiteilija. Rantalan abstraktien teosten tematiikka käsittelee paljon minuutta, sisimpää, tunteita ja minuuden suhdetta ympäröivään todellisuuteen.

DIVINE SHIT on kokoelma teoksia, joissa tunteet ovat raa'an rehellisiä, ja samaan aikaan universumia kohtaan ollaan uhmakkaita, mutta sen kieputukseen nöyrtyvästi antautuvia. Rantala kuvaakin, että elämä on ennen kaikkea ja eniten leikkiä.

DIVINE SHIT nähtävillä Veistämöllä 11.-29.1.2023 välisen ajan.

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 13.1.2023 klo 18-20. Avajaisissa levyjä soittaa Niko Pettersen @teersom.

SAMULI RANTANEN - IPNOS 3.12.2022-8.1.2023

Ipnoksen leipätehtaan historia alkoi yli sata vuotta sitten elokuussa 1904, jolloin työmies Juho Mäkelä ilmoitti Turun kaupungin maistraatille ryhtyvänsä harjoittamaan leipomoliikettä. Kahdeksan vuotta myöhemmin 1912 syntyi uusi leipomo, jolle hän antoi nimen Leipätehdas Ipnos - Brödfabrik. Myös Veistämön rakennuksen suunnitelleen Adrian Thomanderin suunnitelman mukaan tontin keskiosassa sijainnutta rakennusta laajennettiin 1912, jolloin sen yhteyteen rakennettiin tehtaan tunnusomainen 25 metriä korkea savupiippu.

Tehdaskompleksi, joka pääsääntöisesti oli muodostunut piharakennuksista, tuhoutui lähes täydellisesti 16.12.2003 alkaneessa tulipalossa. Samalla tuhoutuivat Ipnoksen tehdasta koskeneet suojelutavoitteet. Ironista kyllä, oli virkamieskunnan tarkoitus seuraavana aamuna kokouksessa päättää kiinteistön suojelemisesta.Samuli Rantasen kolmannessa yksityisnäyttelyssä palataan 20 vuoden taakse historiassa, jolloin Ipnoksen hylätty tehdas toimi nuorten kaupunkitilana ja kasvualustana katutaiteilijoille. Tuon ajan graffitit ja nykyisen abstraktin tyylisuunnan traditiot kohtaavat konkreettisesti näyttelyn teoksissa. Teokset ovat maalauksia, joissa pääosassa on maalaaminen. Niissä kuvataan vahvaa liikettä, kankaan estetiikkaa ja maalaustaiteen visuaalista perintöä.

Kantavana teemana toimii monet muistokerrokset, tästä nuorena miehenä koetun ympäristön parista.


PYRY KIVI & JONI TUORI - 
MXED 3.11.-30.11.2022

Pyry Kivi on itseoppinut valokuvaaja Taivassalon peltomaisemista jonka ensikosketus kuvaamisen tapahtui 14 vuotiaan harratuksena, mutta nopeasti kasvoi unelmaksi ja ajanmyötä myös ammatiksi.

MXED -näyttelyssä Pyryn osuus on "SONS - POJAT" niminen ja on tehty yhteistyössä Joel Jyrännin ja Ville Salosen kanssa vuonna 2014. Näyttelyä on täytetty uusilla töillä ja uusintaprinteillä vuonna 2022.

-

Joni Tuori tekee kierrätysmateriaaleista taidetta, jossa hän purkaa omaa sielunmaisemaansa välillä jopa agressiiviseen tapaan taiteeseensa. Tervetuloa sukeltamaan Jonin murheiden ja ihmissuhdekiekuroiden tuhriman mielen syvään päätyyn, mutta ei hätää, ei voi olla hymyä ilman kyyneleitä!

KATARIINA MÄKELÄ; KULISSIN TAKANA & KATARINA NILSSON; NIITYLTÄ JA METSÄSTÄ 8.10.-30.10.2022

Kahden turkulaisen taiteilijan yhteisnäyttely. 

ANNA-LIISA METSÄLÄ "AME" - ELÄMÄN VIRRASSA 

3.9.-2.10.2022

Maalaukset ovat palasia elämän kuohuista ja harmoniasta. Elämä on tarkoitettu elettäväksi ja se miten voi sitä ohjailla on kuin taideteos. Maalauksissani voi nähdä myrskyn joka voi muuttua hiljaiseen unelmointiin tai yöhön missä leijonat karjuu tai helisevään musiikkiin ja tanssin pyörteisiin. Värit ovat meille jokaiselle omanlaiset ja niihinkin elämä on jälkensä jättänyt. Oranssi hehkuu ja antaa voimaa. Musta on monille synkkä väri, mutta minulle se on aina ollut rauhoittava ja suojeleva ei koskaan pelottava - mustan voi kuulla monella tavalla. -Ame

MIELIALATIETÄJÄ (TAITEILIJAELÄMÄ) - EEVA FORSSTRÖM & SAMI NENONEN 5.8.-31.8.2022

Kuvataiteilija Eeva Forsströmin sekä muusikko Sami Nenosen yhteisnäyttely, jossa yhdistyy kahden taiteilijan värimaailma, kemia sekä intohimo luovuuteen.

JARKKO SJÖMAN - FORGET THE VIOLENCE DARLING 8.7.-31.7.2022