VAIHTUVIA NÄYTTELYITÄ

Ravintolasalimme seinillä komeilee kuukausittain vaihtuvia taidenäyttely, joka tuo ravintolaamme muuntautumiskykyistä tunnelmaa, näyttelynavajaisia sekä tietenkin toinen toistaan upeampia teoksia! 

Alla näet menneitä ja tulevia näyttelyitä.


Forget the violence darling - Jarkko Sjöman 8.7.-31.7.2022 


Mielialatietäjä (Taiteilijaelämä) - Eeva Forsström X Sami Nenonen 5.8.-31.8.2022


Elämän virrassa - Anna-Liisa Metsälä 'Ame' 3.9.-2.10.2022

Maalaukset ovat palasia elämän kuohuista ja harmoniasta. Elämä on tarkoitettu elettäväksi ja se miten voi sitä ohjailla on kuin taideteos. Maalauksissani voi nähdä myrskyn joka voi muuttua hiljaiseen unelmointiin tai yöhön missä leijonat karjuu tai helisevään musiikkiin ja tanssin pyörteisiin. Värit ovat meille jokaiselle omanlaiset ja niihinkin elämä on jälkensä jättänyt. Oranssi hehkuu ja antaa voimaa. Musta on monille synkkä väri, mutta minulle se on aina ollut rauhoittava ja suojeleva ei koskaan pelottava - mustan voi kuulla monella tavalla. -Ame


Katariina Mäkelä; Kulissin takana & Katarina Nilsson; Niityltä ja metsästä

8.10.-30.10.2022


Pyry Kivi & Joni Tuori: MXED

3.11.-30.11.2022

Pyry Kivi on itseoppinut valokuvaaja Taivassalon peltomaisemista jonka ensikosketus kuvaamisen tapahtui 14 vuotiaan harratuksena, mutta nopeasti kasvoi unelmaksi ja ajanmyötä myös ammatiksi.

MXED -näyttelyssä Pyryn osuus on "SONS - POJAT" niminen ja on tehty yhteistyössä Joel Jyrännin ja Ville Salosen kanssa vuonna 2014. Näyttelyä on täytetty uusilla töillä ja uusintaprinteillä vuonna 2022.

-

Joni Tuori tekee kierrätysmateriaaleista taidetta, jossa hän purkaa omaa sielunmaisemaansa välillä jopa agressiiviseen tapaan taiteeseensa. Tervetuloa sukeltamaan Jonin murheiden ja ihmissuhdekiekuroiden tuhriman mielen syvään päätyyn, mutta ei hätää, ei voi olla hymyä ilman kyyneleitä!


Samuli Rantanen - Ipnos 

3.12.2022-8.1.2023

Ipnoksen leipätehtaan historia alkoi yli sata vuotta sitten elokuussa 1904, jolloin työmies Juho Mäkelä ilmoitti Turun kaupungin maistraatille ryhtyvänsä harjoittamaan leipomoliikettä. Kahdeksan vuotta myöhemmin 1912 syntyi uusi leipomo, jolle hän antoi nimen Leipätehdas Ipnos - Brödfabrik. Myös Veistämön rakennuksen suunnitelleen Adrian Thomanderin suunnitelman mukaan tontin keskiosassa sijainnutta rakennusta laajennettiin 1912, jolloin sen yhteyteen rakennettiin tehtaan tunnusomainen 25 metriä korkea savupiippu.

Tehdaskompleksi, joka pääsääntöisesti oli muodostunut piharakennuksista, tuhoutui lähes täydellisesti 16.12.2003 alkaneessa tulipalossa. Samalla tuhoutuivat Ipnoksen tehdasta koskeneet suojelutavoitteet. Ironista kyllä, oli virkamieskunnan tarkoitus seuraavana aamuna kokouksessa päättää kiinteistön suojelemisesta.
Samuli Rantasen kolmannessa yksityisnäyttelyssä palataan 20 vuoden taakse historiassa, jolloin Ipnoksen hylätty tehdas toimi nuorten kaupunkitilana ja kasvualustana katutaiteilijoille. Tuon ajan graffitit ja nykyisen abstraktin tyylisuunnan traditiot kohtaavat konkreettisesti näyttelyn teoksissa. Teokset ovat maalauksia, joissa pääosassa on maalaaminen. Niissä kuvataan vahvaa liikettä, kankaan estetiikkaa ja maalaustaiteen visuaalista perintöä.


Kantavana teemana toimii monet muistokerrokset, tästä nuorena miehenä koetun ympäristön parista.


Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 3.12.2022 klo 16 alkaen!