ART EXHIBITIONS

Monthly changing art exhibitions create personal and momentary atmosphere in our wine bar.


TAMMIKUUN TAIDENÄYTTELY

INKERI RANTALA: DIVINE SHIT 11.-29.1.2023

Inkeri Rantala @inkeri_artist on 34-vuotias turkulainen taidemaalari ja taiteilija. Rantalan abstraktien teosten tematiikka käsittelee paljon minuutta, sisimpää, tunteita ja minuuden suhdetta ympäröivään todellisuuteen.

DIVINE SHIT on kokoelma teoksia, joissa tunteet ovat raa'an rehellisiä, ja samaan aikaan universumia kohtaan ollaan uhmakkaita, mutta sen kieputukseen nöyrtyvästi antautuvia. Rantala kuvaakin, että elämä on ennen kaikkea ja eniten leikkiä.

DIVINE SHIT nähtävillä Veistämöllä 11.-29.1.2023 välisen ajan.

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 13.1.2023 klo 18-20. Avajaisissa levyjä soittaa Niko Pettersen @teersom.


UPCOMING ART EXHIBITIONS

Taiteilija Mauri Aatos Rajamäki (1971)

Rauhalinna, Kaarina.

Tyhjä canvas ja uusi alku on aina kutkuttava hetki.

Teokseni työstän yleensä todella kovalla intensiteetillä. Välillä huomaan maalaavani neljääkin taulua yhtä aikaa, tyydyttääkseni vallitsevan tunnetilan. Luovuuden vimma saa minusta yleensä niskalenkin ja otteesta vapaudun vasta kun erityisen päättäväinen mieleni, jota itse prosessin aikana on vaikea hallita, hyväksyy teoksen lopullisen muodon. Lopputuloksen jätän monesti tarkoituksella aavistuksen raa`aksi alleviivatakseni näin itse prosessia paremmin.

Onnistumisen tunne lopussa on erityisen palkitseva, euforinen ja mieltä keventävä. Ehkä tämä vapautumisen tunne ajaa minut aina uudelleen ja uudelleen seuraavan tyhjän canvasin äärelle. 


MENNEET NÄYTTELYT

SAMULI RANTANEN - IPNOS 3.12.2022-8.1.2023

Ipnoksen leipätehtaan historia alkoi yli sata vuotta sitten elokuussa 1904, jolloin työmies Juho Mäkelä ilmoitti Turun kaupungin maistraatille ryhtyvänsä harjoittamaan leipomoliikettä. Kahdeksan vuotta myöhemmin 1912 syntyi uusi leipomo, jolle hän antoi nimen Leipätehdas Ipnos - Brödfabrik. Myös Veistämön rakennuksen suunnitelleen Adrian Thomanderin suunnitelman mukaan tontin keskiosassa sijainnutta rakennusta laajennettiin 1912, jolloin sen yhteyteen rakennettiin tehtaan tunnusomainen 25 metriä korkea savupiippu.

Tehdaskompleksi, joka pääsääntöisesti oli muodostunut piharakennuksista, tuhoutui lähes täydellisesti 16.12.2003 alkaneessa tulipalossa. Samalla tuhoutuivat Ipnoksen tehdasta koskeneet suojelutavoitteet. Ironista kyllä, oli virkamieskunnan tarkoitus seuraavana aamuna kokouksessa päättää kiinteistön suojelemisesta.Samuli Rantasen kolmannessa yksityisnäyttelyssä palataan 20 vuoden taakse historiassa, jolloin Ipnoksen hylätty tehdas toimi nuorten kaupunkitilana ja kasvualustana katutaiteilijoille. Tuon ajan graffitit ja nykyisen abstraktin tyylisuunnan traditiot kohtaavat konkreettisesti näyttelyn teoksissa. Teokset ovat maalauksia, joissa pääosassa on maalaaminen. Niissä kuvataan vahvaa liikettä, kankaan estetiikkaa ja maalaustaiteen visuaalista perintöä.

Kantavana teemana toimii monet muistokerrokset, tästä nuorena miehenä koetun ympäristön parista.


PYRY KIVI & JONI TUORI - 
MXED 3.11.-30.11.2022

Pyry Kivi on itseoppinut valokuvaaja Taivassalon peltomaisemista jonka ensikosketus kuvaamisen tapahtui 14 vuotiaan harratuksena, mutta nopeasti kasvoi unelmaksi ja ajanmyötä myös ammatiksi.

MXED -näyttelyssä Pyryn osuus on "SONS - POJAT" niminen ja on tehty yhteistyössä Joel Jyrännin ja Ville Salosen kanssa vuonna 2014. Näyttelyä on täytetty uusilla töillä ja uusintaprinteillä vuonna 2022.

-

Joni Tuori tekee kierrätysmateriaaleista taidetta, jossa hän purkaa omaa sielunmaisemaansa välillä jopa agressiiviseen tapaan taiteeseensa. Tervetuloa sukeltamaan Jonin murheiden ja ihmissuhdekiekuroiden tuhriman mielen syvään päätyyn, mutta ei hätää, ei voi olla hymyä ilman kyyneleitä!

KATARIINA MÄKELÄ; KULISSIN TAKANA & KATARINA NILSSON; NIITYLTÄ JA METSÄSTÄ 8.10.-30.10.2022

Kahden turkulaisen taiteilijan yhteisnäyttely. 

ANNA-LIISA METSÄLÄ "AME" - ELÄMÄN VIRRASSA 

3.9.-2.10.2022

Maalaukset ovat palasia elämän kuohuista ja harmoniasta. Elämä on tarkoitettu elettäväksi ja se miten voi sitä ohjailla on kuin taideteos. Maalauksissani voi nähdä myrskyn joka voi muuttua hiljaiseen unelmointiin tai yöhön missä leijonat karjuu tai helisevään musiikkiin ja tanssin pyörteisiin. Värit ovat meille jokaiselle omanlaiset ja niihinkin elämä on jälkensä jättänyt. Oranssi hehkuu ja antaa voimaa. Musta on monille synkkä väri, mutta minulle se on aina ollut rauhoittava ja suojeleva ei koskaan pelottava - mustan voi kuulla monella tavalla. -Ame

MIELIALATIETÄJÄ (TAITEILIJAELÄMÄ) - EEVA FORSSTRÖM & SAMI NENONEN 5.8.-31.8.2022

Kuvataiteilija Eeva Forsströmin sekä muusikko Sami Nenosen yhteisnäyttely, jossa yhdistyy kahden taiteilijan värimaailma, kemia sekä intohimo luovuuteen.

JARKKO SJÖMAN - FORGET THE VIOLENCE DARLING 8.7.-31.7.2022